Убеден съм, че независимо от резултатите след повторните избори ще има

...
Убеден съм, че независимо от резултатите след повторните избори ще има
Коментари Харесай

Правителство през лятото ще има, дори при сходен резултат

„ Убеден съм, че независимо от резултатите след повторните избори ще има воля за държавно управление. Дори резултатите да са сходни, даже на доктрина да са същите. Просто към този момент партиите ще имат различен мандат от гласоподавателите. “ Това сподели доцент Светослав Малинов, началник на Катедра „ Политология “ във Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и някогашен евродепутат от групата на ЕНП.

" Сега гласоподавателите на всички партии, даже най-непримиримите и най-нетолерантните ще видят, че трети избори са напълно безсмислени ", съобщи Малинов пред БНР. " Фактите ще бъдат напълно на страната на воля за образуване на държавно управление ", безапелационен е той.

„ Още когато се видя структурата на този парламент, стана ясно, че би трябвало някоя от партиите да направи доста тежък компромис, с цел да се получи държавно управление. Нито една от партиите не може да направи този компромис незабавно, от първия път, само че от втория всички ще бъдат наясно със залозите “, изясни той.

В огромна степен мрачните прокоби и тежките заклинания, които бяха изказани за сегашните избори важат по-скоро за вторите бързи предварителни избори, счита Светослав Малинов. „ Сега към момента сме в границите на една предстояща и естествена обстановка, без значение че никой не я искаше “, добави политологът.

Според доцент Малинов обединяване на патриотичния избор, както и обединяване на партии, останали под изборната преграда, са неизбежни, тъй като „ това е много необичаен късмет за партии, които се провалиха на предходните избори, да имат опция за поправителна сесия единствено след три месеца “.

Сроковете, в които България може да стои без държавно управление, са къси, акцентира Малинов, който предвижда, че ще имаме държавно управление до началото на август.

" През последните години имахме три-четири служебни държавни управления и не усетихме някакви разтърсвания, а в някои от тях имаше по-високо доверие от постоянните ", уточни още преподавателят.

„ В момента имаме потребност от безапелационен резултат от изборите, от всеобщо присъединяване, от всеобщо чувство, че изборите са по-честни отпреди. Имаме потребност, защото сме в преддверието на политическа рецесия, която би могла да се развихри от несполучливо извършени избори и всичко, което ще последва по-късно “, посочи Светослав Малинов.

Относно интензивността на изборите през лятото преподавателят разясни, че макар отпускарския сезон „ за хората, които гласоподаваха на тези избори, целта да повторят вота си, остава “.

Всички сега осъзнават, че това е втори, само че в някакъв смисъл финален късмет в границите на този изборен цикъл, заключи доцент Малинов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР